(De unde atata) Winter Tri 2015

Am intrecut foarte multa lume azi. Pe majoritatea, pe DN1, in drum spre Izvorani. Cred ca nu am ratat nicio masina cu bicicleta pe acoperis. Treaba e psihologica, tot spilul e sa induci indoiala in concurenti. Sa ajunga sa-si spuna: “Bai da lent mai sunt azi!”. Nu stiu daca a functionat sau nu, eu sper sa nu totusi, astfel ca locul mediocru ocupat sa fie pe merit curat.

Pentru necunoscatori, acest triatlon este unul cu probele inversate, se incepe cu alergarea si se continua cu bicicleta si inotul. Alergarea (5.5km) e mocirloasa, bicicleta (12km) e partial bombardata, inotul (500m) e in bazin olimpic (50m). Se castiga cu cateva minute sub ora. De obicei vremea e una de primavara, asa a fost si anul acesta.

La ultimele doua editii am facut inotul de la stafeta. Acum, antrenandu-ma pentru triatloane mai lungi, am prins fumuri si le-am dat cu flit. Nu mai am eu fata de stafeta, le-am zis. Petrica s-a incumetat si a venit si el la individual. Unde a executat un inot haios, as putea spune. Pentru detalii, il las pe el sa va povesteasca aici: http://petricacrismariu.blogspot.ro/2015/03/un-altfel-de-triatlon-wintertri-28.html

Startul s-a dat in serii. Nu stiu cum de am picat in seria 1, unde erau cei mai buni dintre cei buni. Poate o fi indus in eroare un loc 7, de la o stafeta. Oricum, era interesant sa fi fost in serie cu Dacii liberi, cu Dragos as fi trecut linia de sosire tinandu-ne de manuta, am ajuns in sub o secunda unul de altul. Cat de importante sunt niste sesiuni de alergare cu alcool, se creeaza, asa, niste empatii subtile.

La traseu, as insista doar pe alergarea foarte namoloasa, care a facilitat executia unor figuri de balet complicate dar interesante.

Cred ca in acest context, ma pot lauda suplimentar (doar de-aia scriu pe blog), cu estimarea reusita a timpului final. Estimam un 1:13-1:18, a iesit 1:16, singura hiba fiind la inot unde nu credeam ca o sa fiu CHIAR atat de lent.

La dus, ma intalnesc cu Alex Ciocan (in mod ciudat ma intalnesc la dus cu campionii la Winter Tri, nu stiu ce naiba inseamna asta, sper ca nimic). Trecand peste penibilul intrebarii mele daca deja a terminat (stiind ca a fost tot in seria 1), dar de, sangele nu mai era demult in creier, aflu ca este posibilul castigator – mai erau serii in curs. M-am bucurat pentru el, dar pe de alta parte e trista situatia. Si anume e trist ca se castiga de catre FOSTI sportivi de performanta, ca nu exista cineva in plina activitate care sa faca fata (cu 1-2 exceptii).

Seara, fiind ziua mea de culcat copilul mic, ii faceam o prezentare a pozelor mele, de la acest triatlon. Am constatat ca pozele cu mine de la competitii, au un efect soporific ok, deci profit. Zice Tea la un moment dat: “uite, te-a intrecut batranul asta”. Si, da, avea dreptate, un batran – nu asa batran totusi – cu parul alb, tocmai ce ma intrecuse. Degeaba i-am explicat ca respectivul e abonat la podiumurile categoriei sale de varsta, impresia era facuta. Da domne’, ma intrec batranii, care-i baiul? Si in curand si copii, deja am probleme cu Maria – fata cea mare – la inot.

 

Si faza importanta: de data asta m-a intrecut sefu’ cu cateva secunde. Lucrurile au revenit in firea lor.

Timp: 1:16:19
Loc: 122/266 general, 31/66 M40-49
Poze: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10206302098461813.1073741877.1546946455&type=1&l=3e728d46b2

One comment

  1. Like pentru pozele de pe FB… 🙂 Just for fun (un finish cu bataie): http://www.youtube.com/watch?v=xqafRcnmaEw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *