Triathlon Winter Challenge, Izvorani 22.02.2014.

Lume multa, lume buna, eroi locali, profi si amatori, cu totii au fost prezenti sambata trecuta la o noua editie Winter Challenge.

Printre ei, echipa Triatletii incerca o clasare mai buna ca anul trecut. Fusesem pe un loc 7 din 30 cu 1:11:56, la 2 minute de locul 4, asa ca planul era clar, anul asta ne luptam la podiumul de dupa podiumul de profi. Ne antrenam un an sustinut si gata, e in buzunar.
Ne-am linistit un pic cand am vazut afluenta si componenta participarii de anul asta. Apoi faptul ca atuul echipei, Narcis, tocmai se refacea dupa o accidentare, ne-a linistit de tot. Bine, eu eram deja linistit deoarece progresul meu la inot a fost de maxim 10% intr-un an de zile.

Ce s-o mai lungesc am iesit pe 17/64. Spliturile le vom afla mai tarziu, dar se pare ca Narcis a terminat cu toata accidentarea, in primii 7 la stafeta, transa 1. Eu am inotat slabut, la aproape 50sec de PB dar sunt multumit ca nici cu PB nu mai castigam vreo pozitie. Ca si fapte marcante la proba mea tin minte doua: ca am recuperat un tur(100m) fata de o stafeta din fata de pe acelasi culoar si ca pe culoarul 8 inota o stafeta de doua ori mai repede ca mine.

Timp total: 1:07:19. Deocamdata organizatorii sustin ca timpul este de 1:07:53. Ni s-a comunicat ca exista o “intarziere de sincronizare” la toti concurentii. Trebuie sa fie ceva high tech pentru ca la niste organizatori deja cu vechi state e practic imposibil sa fie altceva. Acum sa nu fim rai mai mult decat trebuie, in afara de problemele cu sistemul de cronometrare – era chiar sa fie premiati unii care nu au facut toate turele –  restul a fost OK, organizare buna. Pastele, ceac- pac. Probabil pentru ca s-au dat si paste si magneti. Inainte de concurs am fost sondati: ce ati prefera paste sau fotografii magnetice? Eu le propusesem niste fotografii magnetice cu paste. Pana la urma au dat de toate. Ah da, si ar merge niste medalii mai ok, ca la case mari. Dar poftim, dovada ca vad partea buna a lucrurilor, m-am inscris si la Mamaia.

Mi-a placut mult si partea de socializare. Nu stiu de ce, dar mai toate elitele de la noi vorbesc cu tine de parca ar fi vechi prieteni. Asa a ajuns Boriceanu sa mi se planga de un tendon intins la piept, drept urmare i-am prezis un 7 minute la inot – ceea ce se pare ca s-a adeverit, asa mi-a povestit Balanescu cum a facut pana, ba chiar i-am imprumutat si samponul la dus (atentie, sampon nu sapun si cabine separate !). Probabil chestie de PR, deformatie profesionala, e de bine zic.

M-am intalnit cu un vehi  prieten, Bogdan Cioc. A participat cu succes in stafeta “Tandem” impreuna cu alti doi baieti. Pe unul dintre ei, Florin Georgescu, nevazator de la 14 ani am avut placerea sa il cunosc personal. Are niste performante remarcabile la activ, chiar si pentru persoane fara handicap, incluzand parcurgerea distantei Arad-Londra pe bicicleta (https://www.facebook.com/vezidincolodelimite).


Foarte multe pene au fost, chiar la inceputul probei. Sunt curios daca a fost monitorizare video in tranzitie.

Dupa ce se vor afisa rezultatele finale, cu timpii pe probe, probabil voi reveni, pana atunci spor la antrenamente. Sau la ce va place voua.

Update 26.02

S-au publicat clasemente pseudofinale. Vor fi alea finale dupa curatarea de trisori sau ametiti care nu au facut toate turele la inot sau bicla (ce ziceti de  4 minute la ceva tranzitie + inot !?).
Ar fi mers inca un punct de control la bicicleta, pentru contorizarea turelor, poate data viitoare.

Pana una alta facand o farmacie  pe care imi place sa o fac, avem:

Dupa alergare + T1: locul 11
Dupa Bicicleta + o parte din T2 : locul 18
Dupa inot + restul de T2: locul 16

Clasari separate pe probe:

Bicicleta: locul 29
Inot: locul 24

Se pare ca Petrica si cu mine functionam mai bine in calitate de adversari 🙂

One comment

  1. Foarte utila analiza ta ! Imi place sa vad clasificarea pe locuri. Sunt enervanti rau MTB-istii astia de top care au participat la stafete anul asta. Cu ei nu pot concura … inca 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *