Pe ninsoare, frig si vant, un Semi Gerar e sfant (n-am gasit alta rima).

Nu stiu de ce m-am apucat sa scriu titlul in versuri, probabil ca inca nu mi s-a dezghetat complet creierul dupa cursa de duminica. Bine, se putea si mai rau, de exemplu sa fie sambata, caz in care probabil ca ati fi asteptat mult si bine o postare pe acest blog (nu ca ar astepta careva postarile mele in mod deosebit).
Totusi, sambata am facut o mica tura de probare a echipamentului. Concluziile trase ar fi doua, prima ca vremea de la concurs a fost parfum fata de cum era sambata si a doua ca echipamentul ales initial era mult prea gros, am ajuns acasa ud leoarca, cu tot gerul si viscolul de afara. Asadar mi-am pregatit mai multe variante, urmand sa aleg una la fata locului.

In mod ironic, imi place sa cred, varianta finala a inclus o foita de vant  imprumutata de la Narcis (multam fain) prezentandu-ma astfel intr-un echipament cu trei straturi, subtirel. Prin bufful primit in kit nu prea se respira bine asta ca am ales altul, din lana subtire, dar nefiind vant puternic nu prea a avut rost nici el.

Conditiile meteo au fost relativ ok la start, -6 °C, vant moderat, ninsoare, inrautatindu-se treptat (in special ninsoarea).

Am alcatuit echipa “EPO free”, impreuna cu Paul Paceoaga si Petrica Crismariu. Vizam 5:00-5:10/km in conditii de uscat. Vremea din ziua concursului si in special suprafata de alergare ne-au facut sa crestem ritmul tinta cam cu 30sec/km, deci undeva in jur de 2h se intrevedea, prin ninsoare, timpul final.

Cursa in echipa a fost o experienta interesanta, desi toti aveam timpi apropiati la semi, am vazut ca fiecare se descurca mai bine pe o anumita parte a traseului, mie de exemplu imi placea cel mai mult la deal. Asa ca am facut cu randul la conducere, in functie de pofte.
Turele au trecut destul de repede, ele s-au succedat cam in acelasi ritm. Personal am avut un moment mai prost pe la mijlocul cursei, insa l-am depasit cu bine si cu glucoza si am terminat destul de relaxat cele sase ture. Prea relaxat chiar pentru un final de cursa cu o taxa care a crescut la 566 (cinsute saizeci si sase) %  fata de prima editie din 2011. Tinand cont ca locurile s-au epuizat in cateva ore ar fi chiar de prost gust ca la anul taxa sa ramana neschimbata.

La sfarsitul buclei 3 am fost depasiti de invingatori, in total ne-au intrecut cu un tur 4 echipe.
Am iesit, in premiera, cele mai bune fete, dupa depasiri multiple cu prima echipa formata integral din doamne (nu voiau deloc sa se opreasca la hidratare). De doamnele si domnii micsti  nu ma leg, au fost destui mai buni ca noi.

Fiind un circuit scurt, are avantajul unei acoperiri media de exceptie. Pe langa multitudinea de fotografii existente semnalez un montaj video, foarte reusit realizat de Narcis Badea. Se poate vedea aici.

In rest ce sa va mai povestesc, cativa alergatori banditi, ca tot e acum la moda chestiunea si ceva echipe foarte distantate, probabil ca starea vremii a indus si o oarecare indulgenta a arbitrajului.

Daca imi mai aduc aminte de ceva va tin la curent, acum ma duc sa imi pregatesc echipamentul, se anunta alt val de ninsori. Echipamentul de schi, saptamana viitoare voi face cross training intensiv, pe partii.

Rezultate
2:00:21 (2:00:06 net)
30/105 general, 21/60 masculin

Trackul aici.
Poze aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *