Triatlon Brasov 2013

Fuse si se duse primul meu triatlon oficial, o experienta placuta pe care am de gand s-o repet.
Sunt multumit ca am reusit sa ma incadrez in timpul propus inainte de start (1h:45-1h:50 propus, 1h:48 realizat).
Ca material de concurs am avut o bicicleta MTB entry level,  bTwin Rockrider 5.2 de vreo 4 ani, cu slicuri,  si cea mai ieftina casca din Decathlon. Cea mai “profi” piesa din echipament a fost costumul, un Orca basic race suit care mi-a permis ca macar la tranzitii sa am timpi mai buni.

As fi vrut sa relatez si ceva momente amuzante ieftine ca la celalalte curse, dar nu prea am ce, a fost doar efort de la un capat la altul.
Efortul a inceput cu sculatul de dimineata la 4:30 si condusul pana la locul faptei.
Apa in Codlea 2 era chiar calduta (22-23 grade), orice neopren fiind inutil in opinia mea.
Inotul a fost oarecum diferit fata de cum ma asteptam, am ajuns rapid la senzatia de sufocare, nu imi dau seama inca de ce. L-am dus insa la capat cu o viteza aproape de maximul meu, pentru asta am respirat insa aproape tot timpul la doua brate fata de trei asa cum fac de obicei. Probabil emotiile si lipsa exercitiului de a inota printre mainile si picioarele altora, de a fi apucat regulat de glezne, si-au spus cuvantul. Acum, dupa razboi, pot spune ca a fost chiar interesant in “masina de spalat”, de-abia o astept pe urmatoarea.

Bicicleta a mers ceva mai bine decat ma asteptam mai ales ca nu mai facusem 30km legati de vreo 20 de ani. Acum mi-e clar ca nu ai ce face cu un MTB, fie si cu slicuri, la astfel de evenimente. Totusi sunt un pic mandru sa constat ca m-au depasit doar cursiere (destule). Am remarcat un baietel (12-14 ani) pe care l-am intrecut pe undeva la mijlocul probei de bicicleta si care in final a ajuns doar la cateva minute dupa mine. Viitor campion, sau penibil eu?

Alergarea a fost usor sub asteptari ca si viteza medie, insa nu anticipasem corect dimensiunile pantei pe care debuta proba, primul km era in urcare continua. Dupa acest prim km m-am ales cu o durere de splina(cred) care m-a tinut pana la sfarsit. Chiar si asa la alergare am castigat 3 pozitii. La bicicleta + T2 am pierdut 16 pozitii, iar dupa inot + T1 eram pe 30. Ca si clasament separat pe probe cel mai bine stau la inot cel mai prost la bicla.

Hidratarea am facut-o cu apa amestecata cu geluri Aptonia (2 geluri la 500ml), am baut cam 600ml in timpul cursei. Am mancat si un baton energizant pe bicicleta. Cred ca fost suficient, desi par destul de obosit la final dar mai grav mi se parea sa fiu odihnit.

Distractia a venit, nesperat, dinspre organizare, din pacate doar prin lipsa ei de profesionalism.
E mai simplu sa va zic ce nu s-a schimbat fata de ce era anuntat oficial. Nu s-a schimbat traseul de bicicleta la proba lunga. In rest s-a schimbat tot, distante, tranzitii, lacul!
Nici proba numita sprint nici cea numita olimpica nu au avut nicio distanta standard.
Circulatie restrictionata? Banda unu rezervata? Ce glume. In afara unor portiuni inchise complet nici urma de circulatie restrictionata, vajaiau camioanele pe langa tine, veselie mare. Oricum, sa fimi cinstiti,  fata de ce se petrece in Bucuresti zi de zi, era parfum.
A fost destul de complicat dar pana la urma ne-am descurcat si noi si organizatorii, care au avut noroc ca nu s-a intamplat niciun accident.  Apreciez totusi ca la fiecare trecere de pietoni sau intersectie erau organizatori, in multe cazuri si politisti.
In T2 insa era brambureala, oricine putea sa intre linistit in zonele de depozitare a lucrurilor personale si sa ia ce vrea de acolo.

Dupa cursa, am facut o plimbarica de grup prin Brasov, oras care mi-a placut intodeauna. Popasul de papica facut la o terasa a fost ceva deosebit. Am pierdut acolo mai mult timp decat mi-a luat sa termin triatlonul. Si nu am avut cine stie ce timp. Cred ca domnisoara chelnerita s-a situat lejer in top 3 chelneri lenti – all time.
Nu in ultimul rand as dori sa remarc vointa Ginei care s-a trezit cu noaptea in cap ca sa mearga cu mine sa ma dau pe coclauri.

Clasament:
43/81 la general, 10/19 la 40+.

Poze:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201725111319995.1073741835.1546946455&type=1&l=cbf8f40df1

One comment

  1. Felicitari Bogdane ! Tot respectul pt. primul tau triatlon individual ! Si chelnerita de la final o fi vazut un triatlonist obosit si se misca si ea in ritmul privirilor tale 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *