PBIHM 2013: Plusuri, plusulete.

Da, a fost ziua plusurilor, va mirati?

Plus 8
Reprezinta minutele de intarziere fata de timpul propus (1:53 fata de 1:45).
Imi place sa cred ca a fost doar din cauza caldurii, ca antrenamentele care imi anuntau un PB muncit de 1:45 au insemnat ceva, ca o sa pot alerga vreodata pe caldura fara sa mai am probleme cu caldura.
Duminica insa a fost un scenariu special pentru mine. Greutatea alergarii am simtit-o din primul kilometru, desi, culmea, pulsul era ok, sub 165(la semiul din toamna avusesem apropape integral pulsul peste 170). Tot pe primul kilometru vad un baietas care alerga cu eticheta intacta la tricoul primit si cu numarul in mana. Semn bun zic, o sa fie distractie azi.
De unde atata distractie. Poate am gresit ca am incercat sa ma tin dupa pacerii de 1:45, care au avut o prestatie destul de variabila pe primii km (intre 4:45 si 5:10 am estimat eu). Chestiunea aceasta m-a cam scos din ritm asa ca in continuare am folosit doar garminul si bratara cu timpi intermediari pe post de paceri. Ultimul kilometru la care am fost cat de cat in grafic, a fost kilometrul 5. Apoi decalajul s-a marit, incet dar sigur.
De-abia pe ultimii doi kilometrii m-am adunat (4:53 arata splitul de pe mysdam, sub media de 4:58 pe care ar fi trebuit sa o mentin pe tot parcursul) dar tare mi-e ca cititoarele nu au fost plasate exact la distanta afisata, garminul mi-a indicat cu totul altceva. De tras am tras totusi pe ultima portiune, fiind singura pe care pulsul mi-a sarit de 170.

Plus 30
Reprezinta gradele avute in cursa. Cred ca s-a plecat undeva spre 25 de grade si s-a sarit binisor de 30 spre sfarsit. Cea mai calduroasa cursa de care am avut parte, mai cald chiar ca anul trecut in iunie. Cativa lesinati pe margine, sper sa isi fi revenit cu totii.
Hai sa stabilim totusi, mai bine mai tarziu decat niciodata, ca aceasta caldura nu e o scuza, a fost totusi la fel pentru toti. Bine au fost si exceptii, de exemplu fata cu numarul pe spate – parca 320 -, care m-a intrecut pe la kilometrul 17, parea ca alearga in zorii zilei. Un alt moment care mi-a placut a fost cand m-a intrecut amicul Riad Mekri pe la km 13, era atat de proaspat ca parca atunci incepuse alergarea. A fost unul dintre putinii cunoscuti care a facut negative split, s-a distantat la vreo 5-6 minute pana in final.

Plus 300
Reprezinta distanta suplimentara fata de oct 2012. Mi-am zis, uite ce inseamna un gps civil, jucarie pentru copii, dar supriza a venit dupa ce Narcis mi-a atras atentia, cu acte in regula, ca intoarcerile de la Diham si Calea Victoriei, au fost in alte puncte decat anul trecut. S-or fi dilatat ele nitel de la caldura dar nici chiar asa. Inexplicabil pana acum, atentie ambele curse au fost omomogate AIMS! Organizatorii tac malc desi e deschis si un thread pe tema asta pe fb, unde altundeva.

Plus 22
Reprezinta secundele (timp net) de intarziere fata de mine ale lui Petrica, cu care, nu stiu de ce, se pare ca sunt intr-o competitie directa in ultima perioada pentru PB-uri de loc 2xx-3xx.

Plusulete
Ca sa fie ziua completa, la scurt timp dupa finsh am inceput sa vad numai plusulete, stelute. Era primul simptom, urmatoarele ar fi fost tulburari de echilibru, si in final ruperea filmului, stiu asta din experienta neplacuta a unui maratonist (de 2:45). Asa ca am luat masuri de urgenta, m-am tras la umbra si am terminat cele doua gatorade aduse grijuliu de acasa.

Minus 3
Evident nu se putea chiar totul pe plus, am si un minus, de trei minute, care arata cu cat am scazut PB-ul pe aceasta distanta. Ce vreti, nimeni nu-i perfect!

Poze:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201271584062097.1073741829.1546946455&type=1&l=560159f4cb

Rezultate:
Timp net: 1:53:31
Loc 319 open (23%), 123 M35-45 (28%)

2 comments

  1. Narcis Badea says:

    Hai că ești glumeț, felicitări pentru minus! 🙂

  2. Anonim says:

    Felcitări pentru această formulă matematică reuşită :D!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *